maanantai 29. elokuuta 2011

Raparperijuustokakku ja ripaus vaniljaa



Tämä kakku on alunperin kinuskikissalta, tietysti hieman muokattuna omaan makuun.

Pohja:


4dl vehnäjauhoja
3 tl sokeria
n. 1,5 tl suolaa
100g voita
2,5 rkl vettä

Raparperikerros:


n. 500 g raparperia
2rkl perunajauhoja
150 g voita
2 dl sokeria

Vaniljakerros:


4 liivatelehteä
2,5 dl vispi-kermaa
2 maust.mittaa vaniljajauhetta (itse käytin yhden vaniljatangon)
1,5 dl tomusokeria
3 valkuaista
200g maustamatonta tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu

Työohje:


1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää nyppien voi joukkoon. Lisää sekaan voi nopeasti sekoittaen.

2. Laita irtopohjavuokaan pohjan ainekset painelemaalla.

3. Kuori ja pilko raparperit pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon perunajauho. Kaada pohjakerroksen päälle raparperit.

4. Mittaa sokeri ja voi kattilaan ja keitä niin kauan että seos karamellisoituu. Kaada karamellisoitunut seos vuoassa olevien raparperien päälle.

5. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Toteuta paistaminen uunin keskitasolla ja mieluiten niin että uunipelti on kakkuvuoan alla sillä sieltä saattaa valua hieman nestettä paistuessaan.

6. Anna pohjan jäähtyä paistumisen jälkeen.

7. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sekoita sillä välin vispikerman joukkoon vaniljajauhe ja vatkaa vaahdoksi. Lisää tämän jälkeen tomusokeri vaahtoutuneen kerman joukkoon.

8. Vatkaa munan valkuaiset vaahdoksi.

9. Lisää tuorejuusto vispi-kerman joukkoon sekä sitruuna mehu. Tämän jälkeen yhdistä kermaseoksen joukkoon vaahtoutuneet valkuaiset.

10. Lopuksi sulata liivatelehdet kattilassa ja kaada varovasti ohuina noroina täyteseokseen. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.



Ei kommentteja: