maanantai 21. marraskuuta 2011

Piparijuustokakku

                                                         (kuva hieman huono..kiireen vuoksi..)




Pohja:

n. 200g ruskeita joulupipareita murustettuna
75g voita

Täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa
2/3 osa Fazerin piparin makuisesta joululevystä
2dl vispi kermaa
4 liivatelehteä
3 rkl appellsiini mehua
2tl vaniljasokeria
1-1 1/2 dl sokeria

Ohje:

1. Murkaa joulupiparit muruiksi ja lisää vooi nyppimällä joukkoon. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likomaan siksi aikaa kun teet muun täyteosan valmiiksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

4. Laita kattila lämpiämään ja sinne appellsiinimehu. Kun mehu kiehuu lisää liivatteet, odota että sulaavat.

5. Liivatteiden jäähdyttyä hieman lisää ne kerma-tuorejuustoseokseen varovasti. Kaada täyte piparipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakku on parasta vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja: