maanantai 30. huhtikuuta 2012

Munkit (maidoton ja munaton)



Vapun kunniaksi tein ekaa kertaa elämässä munkkeja :) Tällä ohjeella tuli  12kpl mutta ne ei olleet ihan pieniä

Taikina:

3dl vettä (n. 42 asteista)
1pss kuivahiivaa
3/4 dl sokeria
1/2tl suolaa
n. 7dl vehnäjauhoja
n. 75g sulanutta voita

Paistamiseen:

Munkkirasvaa tai öljyä (mulla kattilassa munkkirasvaa noin puoleen väliin kattilaa)

Päälle:

Sokeria

Työohje:


* Laita lämmin vesi kulhoon ja joukkoon sokeri sekä suola

*Sekoita vehnäjauhoihin (n. 2dl) joukkoon kuivahiiva ja lisää jauho/hiiva seos veteen.

*Lisää jauhoja niin kauan että taikina on pehemää, lisää lopuksi sulanut voi.

*Pyörittele taikinasta palloja ja anna kohota 30min

*Paista joko pyöreinä tai tee keskelle reikä kun ovat kohonneet (paistorasvan oltava niin kuumaa että munkki nousee pintaan kun sen laittaa sinne. Tätä kannattaa kokeilla vaikka ihan pienellä palalla taikinaa)

*Käännä munkit kerran ympäri kun ovat toiselta puolelta kullan ruskeita.

*Kun ovat molemmilta puolilta paistettu nosta sokerilautasella ja sokeroi munkit

*Nauti tuoreena vaikka siman kanssa :)

Muista pitää paiston aikana kattilan kantta lähettyvillä mahdollisen rasvan syttyessä tuleen!

Ei kommentteja: