maanantai 9. huhtikuuta 2012

Persikka-juustokakku


Pohja:

200g digestivekeksejä
n. 100g  voita

Täyte:

1 prk säilykepersikoita
1prk vauvan persikkapilttiä
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
5 liivatelehteä
1 vaniljatanko
0,5dl sokeria

Päälle:

1prk persikkasosetta
säilykepersikoiden lientä
2 liivatelehteä


*Murskaa keksit ja lisää voi. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin odottelemaan.

*Laita liivatteet kylmään veteen likomaan.

*Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri, vaniljatangon siemenet, tuorejuusto ja soseutetut persikat sekä persikkapiltti.

*Kuumenna kattilassa persikkalientä ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena janana kerma-juustoseokseen.

*Kaada seos keksinmuru pohjan päälle.

*Anna hyytyä ainakin tunti ennen päälikerroksen lisäämistä.

*Päälikerros tehdään niin että liivatteet laitetaan kylmään likoomaan ja odotetaan n. 10min. Sulatetaan ne tämän jälkeen persikkaliemessä ja kaadetaan soseen joukkoon. Tähän voi lisätä hieman lientä enemmän jos haluaa vähän enemmän keltaista eikä niin ohuen kerroksen vain. Kun sopiva määrä seosta on valmiina niin kaadetaan se jähmettyneen juustokakun päälle.

*Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä mutta voi jo samana päivänä syödä kuhan on hyytynyt vähintään 4tuntia ettei leviä leikatessa.

Ei kommentteja: