tiistai 3. huhtikuuta 2012

Suussa sulava mutakakku

                                       silikoonivuoasta ottaessa kakku repsahti alakulmasta :/


5 munaa
1,5dl sokeria
100g voita
n. 300g tummaa suklaata


* Munista eroitellaan valkuaiset ja keltuaiset eri kippoihin.

*Sulatetaan voi ja suklaa yhdessä. (itse olen sulattanut ne niin että laitan liedelle kattilan missä on vettä ja tämän päälle metallisen purkin joka on hieman isompi kuin kattila. Tähän metalliseen purkkiin laitan suklaan ja voin yhdessä jolloin ne sulaa yhteen eikä pala niin helposti kuin mikrossa laittaessa.)


* Vaahdota keltuaiset ja sokeri yhdessä ja sen jälkeen valkuaiset erikseen vaahdoksi.

*Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon. Nostele joukkoon vielä valkuaisvaahto.

*Paista uunin keskitasolla n. 20min 200 asteessa jonka jälkeen n. 10-15min uunin keskitasolla 150 asteessa.

Tarjoile vaniljavaahdon, jäätelön ja vaikka kirpeän mansikkahillon kanssa.

Ei kommentteja: